Kategorier
Måleri

Viktigt att tänka på när man väljer målare i Nyköping

Funderar du på att ta hjälp av en målare i Nyköping? Se då till att anlita en certifierad målare och glöm inte att upprätta ett avtal. Här är några tips.

Att ta hjälp av en riktig målare när man ska måla om hemma är klokt då en professionell målare aldrig slarvar med förarbetet. Detta för att slutresultatet ska bli riktigt bra och hållbart. Tyvärr finns det många som kallar sig målare och som inte är utbildade eller certifierade. Inte sällan erbjuder de också sina tjänster till ett väldigt lågt pris. För att kompensera priset snabbar de ofta på arbetet och slarvar men använder också billig färg som håller sämre.

När man anlitar en målare är det viktigt att ta referenser från tidigare kunder och även kontrollera dessa. Det allra bästa är förstås att gå på rekommendationer från vänner och bekanta. Tänk på att man ofta behöver tips och råd om färgsättning och fråga målaren om denne kan hjälpa till med detta.

Skriv ett tydligt avtal med målaren

Priserna mellan målare i Nyköping kan variera kraftigt och det brukar löna sig att ta in fler offerter. Men det gäller att undvika de som lämnar riktigt låga offerter då de sällan är seriösa. Välj ut de två som verkar intressantast och be om referenser och kontrollera även dessa.
När man sedan har hittat sin målare är det viktigt att man noggrant diskuterar igenom detaljerna med målaren och sedan skriver ett avtal. På så vis undviker man missförstånd.

I avtalet ska det tydligt framgå vad som ingår i priset och vilken typ av färg och kulör som ska användas. Viktigt är också att det finns ett datum för när arbetet ska påbörjas men också vara klart. Annars finns risken att renoveringen drar ut på tiden.