Kategorier
Bygg

Renovera lägenhet i Stockholm utan att det kostar skjortan

Att renovera din lägenhet i Stockholm kan bli väldigt dyrt. Det finns faktiskt en hel del trick att ta till för att komma ner i pris vid renoveringen. 

Bestämmer man sig för att renovera sin lägenhet i Stockholm vet man att det kan bli dyrt. Om man har otur kan det faktiskt bli ordentligt dyrt. Det är därför klokt att tänka efter innan man börjar renovera en lägenhet i Stockholm. Fundera över vad man kan göra för att komma ner lite i pris. 

Den första frågan man kan ställa sig för att sänka prislappen på renoveringen en gnutta är hur stor del av renoveringen man kan tänka sig att göra på egen hand. Kanske kan man klara sig utan hantverkare när det gäller enklare saker som målning och byte av lister? Att låta bli att anlita hantverkare kan hålla ned budgeten ordentligt. 

Smart med återbruk när du ska renovera lägenhet i Stockholm

En annan lösning för att hålla nere kostnaderna kan vara att försöka använda så mycket återbrukat material som möjligt när man renoverar. Ofta går det att få fatt på en hel del byggmaterial på lokala köp- och säljgrupper på internet. Att använda återbrukat material är dessutom bra för miljön. 

Återbruk kan man även hitta på loppisar. Badrumsinredning är till exempel något som är dyrt att köpa när du ska renovera din lägenhet i Stockholm. Väljer du att leta badrumsinredning på den lokala loppisen eller via grupper på nätet kan du komma undan med en betydligt lägre budget för ditt nya badrum. 

Be vänner om hjälp när du ska renovera lägenhet i Stockholm

Sist men inte minst får man vid en renovering inte glömma bort vilka vänner man har runt sig som kan tänkas vara behjälpliga med renoveringen. Kanske kan du renovera din lägenhet med kompisar? Göra det till en rolig grej och bjuda kompisarna på en riktigt lyxig middag när lägenheten är klar?

Har du riktig tur besitter dina kompisar just de kunskaper du behöver när du ska renovera lägenhet i Stockholm. I bästa fall kanske någon av dem är expert på att spackla igen gamla skruvhål, sätta upp tapet eller slipa golv. Tänk bara på att det heter “tjänster och gentjänster” så får du hjälp måste du även bistå med hjälp någon gång.