Kategorier
Besiktning

Besiktningsman Göteborg – en tryggare bostadsaffär

Få har undgått att se hur priserna för bostäder har ökat under de senare åren. I större städer som Göteborg och Stockholm har man kunnat göra rena bostadskarriärer och blivit förmögen bara på att bo – och sälja i rätt läge. De höga priserna innebär också att en redan stor investering också blir än mer påtaglig. 

Planerar du att köpa hus i Göteborg så kommer det, nästan utan tvekan, att handla om ditt livs största affär. Viktigt är därför att du säkerställer att det också blir ditt livs bästa affär. Med hjälp av en besiktningsman i Göteborg så kan du undvika att hamna i en situation där du flyttar in i huset – bara för att upptäcka en massa fel och brister. Du kan, genom att anlita en besiktningsman i Göteborg, undvika att hamna i en mardröm. 

Dolda fel – svårlösta tvister 

Det talande i dessa sammanhang är att köpare ofta har en naiv syn på en bostadsaffär. Dels så litar man blint på säljarens ord och dels så tror man också att eventuella fel och brister som upptäcks per automatik kan räknas som dolda fel – och där säljaren kommer att ha ansvar för att åtgärda dessa. 

Stämmer gör att dolda fel finns och att dessa kan innebära att säljaren kan tvingas kompensera en köpare ekonomiskt i efterhand. Stämmer gör emellertid också att det kan handla om allt annat än dolda fel och att du som köpare har ett stort ansvar i att fullfölja din undersökningsplikt. Om ett fel kan upptäckas vid en okulär besiktning eller kan, baseras på exempelvis husets ålder, vara något att räkna med så kommer det heller inte att kunna klassas som ett dolt fel. 

En besiktningsman ger trygghet 

Det är just där en besiktningsman i Göteborg kommer att fungera som en trygghet och som en garanti för dig som köpare. Besiktningsmannen kontrollerar huset okulärt – med ögonen – och sammanställer ett protokoll där eventuella brister, och förslag på åtgärder, finns nedskrivna. 

Detta gör att både du som köpare och säljaren av huset får en bättre bild av skick och status på objektet. Genom detta kan du också exempelvis förhandla om priset – eller räddas från en väldigt dålig affär. En besiktningsman i Göteborg är, helt enkelt, ett måste att anlita.