Kategorier
Bygg

Snabbt skydd mot nederbörd när du använder takelement

När du använder färdiga takelement går byggprocessen snabbare och byggnaden får ett effektivt skydd mot nederbörd som annars kan både skada och försena.

Det finns många anledningar att välja prefabricerade takelement och en tungt vägande orsak är att det skyddande taket snabbt kommer på plats. Alla vet att det är svårt att hålla tidsplanen eftersom väder och vind kan komma in och göra arbetet svårare. När taket är på plats kan man arbeta ostört och behöver inte oroa sig för att snöslask eller kraftiga regn ska störa.

När du vänder dig till rätt tillverkare blir du inte heller begränsad av standardiserade takelement eller takkassetter. Du kan beställa och få precis det du vill ha och behöver. Materialet är dessutom lättarbetat vilket gör att hanteringen går fort och säkert.

De färdiga takelementen kan till exempel tillverkas av Kerto som är ett mycket hållbart material. Kerto framställs av svarvad, hållfasthetsklassad barrträdsfanér. För att få en sammanhängande skiva limmas materialet med ett väder- och oljeresistent fenolformaldehydlim. Skivorna kan sedan kapas och sågas till reglar, balkar eller skivor.

Beställ anpassade takelement eller använd standardiserade 

När du använder prefabricerade takelement från en erfaren tillverkare får du en produkt av hög kvalitet vad gäller styrka och styvhet. Takelement av Kerto har dessutom lägre vikt än traditionellt limträ vilket gör det lättanvänt och är en fördel när det ska transporteras och monteras. Företag som tillverkar de prefabricerade takelementen har som mål att göra byggande lätt men också miljövänligt.

Svensktillverkade taklelement är tillverkade av förnybar träråvara vilket bidrar till att minska användningen av fossila resurser. När du beställer prefabricerade takelement kan du dessutom lita på att få produkterna på utsatt tid vilket är ytterligare ett sätt att hålla tidsramarna i projektet. Oavsett om du beställer standardiserade takelement eller specialbeställda får du produkterna levererade till byggplatsen.

Fler och fler inser nyttan med prefabricerade takelement eftersom de ger bättre kontroll över byggprocessen och på det sättet påverka kostnaderna. Det enda du behöver göra är att kontakta det svenska företaget och du kommer att få hjälp att hitta den lösning som du behöver. Den kommer att levereras när du behöver den.