Kategorier
Artiklar

Medvetna val av golv i ett hem

Vilka golv har ni i huset där ni bor? Är det golv som ni själva har valt att lägga in eller är det arv från tidigare ägare? Hur är miljön under ert golv och hur mår ni med de golvval som är gjorda?

Golvet är en stor yta i ert hem så det är väl värt att tänka till ordentligt om kvalitet och stil. Har ni själva valt golven eller är det golv som legat sedan flera ägare tillbaka? Är det en färg, stil och ett material som ni själva skulle ha valt, eller döljer ni golvet så gott det går med mattor och möbler? Golvmaterial och stil är definitivt något som växlat med inredningstrenderna genom åren. Ska ni lägga nya golv så ta en skicklig golvläggare till hjälp.

Golv efter funktion och rum

Vet ni redan till hundra procent vad ni vill och bör ha för golv i olika rum? I dessa dagar vill de allra flesta ha golv av naturmaterial och av hög kvalitet, både för hälsa, miljö och hållbarhet. Trägolv är underbart i stora delar av huset. Ska man däremot inreda och lägga golv i källaren kan det vara extra smart att rådgöra med golvläggaren. En källare är ofta fuktigare och kallare än andra utrymmen och ni vill inte riskera att stänga inne fukt och få mögel under era golv. Väljer ni att lägga in nya golv i er källare kan det vara smart att välja klinker, kanske med golvvärme, eller vinylgolv. Rådfråga en erfaren golvläggare.