Kategorier
Artiklar

Hjälpmedel för säkra byggen

Vid olika typer av byggen behöver man ofta vara på högre höjder. För att ta sig till dessa höjder men ändå hålla sig säker tar man hjälp av byggnadsställningar. De finns i olika storlekar.

Byggnadsställningar ser man ofta i samband med nybygge eller reparation av en byggnad. Dessa används både för att komma upp i höjd, men även för att de ska vara säkra. De används ofta av fönsterputsare och målare. De behövs för att kunna ge en säkerhet på en högre höjd. Man behöver inte äga en byggnadsställning för att använda en, för det finns flera företag som hyr ut. Man kan hyra byggnadsställningar vare sig man är privatperson eller ett företag. Du hittar olika företag om du söker efter det på internet och många av dem har olika storlekar att erbjuda för uthyrning. Behöver du hjälp med uppsättningen bör du nämna detta vid kontakt med dem.

Olika storlekar på byggnadsställningar

Det finns även olika storlekar på byggnadsställningarna man kan använda. Beroende på storlek är både beroende på vad för höjd du ska vara på, samt vad för typ av arbete det är. Ska du byta en massa fönster kan det behövas en rejäl. Dessa hjälper även till att se till att inget ramlar ner på gatan. Det är viktigt att ställningen är uppsatt korrekt. Detta ska göras av utbildad personal, för om ställningen sätts upp på ett inte korrekt sätt kan det innebära livsfara för både arbetaren och människorna runt omkring. För att försäkringar ska gälla så behöver ställningen vara godkänd.