Kategorier
Artiklar

En takläggare ser över ert tak

Med ett dåligt tak har man ett fuktskadat hem. Taket är otroligt viktigt för hemmet, är det inte helt drar det in fukt. Fukt i väggarna är inget man vill ha, det kan i sin tur leda till mögel.

Det sägs att taket kan hålla i upp till hundra år om man tar hand om det rätt. Det gör man genom att se över det och reparera det som behövs direkt. Man behöver ibland även tvätta av taket, då alger och annat lägger sig där. Detta är kanske inget man vill göra själv då det är fråga om en hög höjd, så kontakta en takläggare som kan hjälpa er. De kan både se över ifall det är skador på taket, men även hjälpa till från början att lägga ett helt nytt tak. Taket måste vara helt för att fylla sin funktion.

Stort ansvarsområde

Det finns många olika taksorter och modeller att välja mellan, till exempel brutet tak. Det vanligaste är att man har lutning på taket. Det är något man nästan måste ha i Sverige, så att regn och snö rinner av istället för att fastna däruppe. Betongpannor är idag det vanligaste taket att ha, de är både tjocka och täta och ger ett bra skydd till huset. Taket skyddar mot mer än bara regn, det är även isolerande och skyddar mot UV-strålning. Ser man på insidan av huset att det börjar bli fuktfläckar upp mot taket, då kan det vara ett tecken på att det ska ses över.