Kategorier
Golv

Billigare att slipa trägolvet än att lägga in nytt

Ser ert trägolv trist och slitet ut? Funderar ni kanske på att lägga in ett nytt? Gör inte det, utan slipa i stället om det gamla och det blir som nytt igen, samtidigt som ni gör gott för miljön.

Det är betydligt billigare att slipa ett golv än att lägga in ett nytt och vill man även förändra golvet och ge det ett annat utseende kan man göra det genom den efterföljande ytbehandlingen. Genom att olja golvet behåller man den gedigna träkänslan och tonen blir varmare. Vill man däremot ha ett så slitstarkt golv som möjligt ska man lacka eller behandla golvet med hårdvaxolja. För en ännu större förändring kan man pigmentera golvet med en färg. Det är ganska vanligt att man färgar in ekparkett på detta sätt i vitt eller i en brunsvart nyans, men man kan även använda andra kulörer.

Så många gånger kan man slipa ett golv

Alla trägolv behöver förr eller senare slipas, men hur många gånger ett golv går att slipa beror naturligtvis på hur tjockt det är och hur många gånger man tidigare har slipat det. En lamellparkett brukar kunna slipas tre till fyra gånger, medan en parkett klarar fyra till åtta slipningar. Det kan vara svårt att själv veta om golvet klarar en slipning, men en professionell golvslipningsfirma kan hjälpa till och göra en bedömning. Idag kostar det heller inte så mycket att få hjälp med golvslipning och efterbehandling, eftersom man kan dra av en viss del av kostnaden genom rot-avdraget. Läs mer om golvslipning på denna sida: https://www.golvslipninghelsingborg.nu/