Kategorier
Bygg

Bygga med väderskydd i Stockholm

Det är inte lätt att förutsäga det svenska vädret. Därför kan det vara smart att ha ett bra väderskydd när man ska göra en tillbyggnad hemma i Stockholm.

Anders och hans kompis Arne skulle bygga till ett rum på Anders hus. Det var inget konstigt med det då båda arbetade som hantverkare och kunde yrket. För el skulle Anders ta hjälp av en annan kollega när den tiden kom. Men först behövde de öppna upp ena gaveln och även lägga grund för den nya delen. För att vara på den säkra sidan behövde de kontakta ett företag som hyrde ut väderskydd.

Väderskyddet skulle sättas upp över de delar som var utsatta för väder och vind. De ville inte att fukt skulle leta sig in i väggen och ställa till det. Dessutom ville de ha en torr arbetsplats om det skulle regna. Tidsaspekten var viktig då väggen in till de nuvarande rummen tillfälligt bara skulle bestå av plywoodskivor då det var sommar och relativt varmt

Bra väderskydd har stor betydelse

Anders, som var relativt ny i branschen, kontaktade en kollega för att se om denne hade information om ett bra företag som hyrde ut bra väderskydd i Stockholm. Han hade fått namn och telefonnummer och kontaktade företaget följande dag. De hade lyckligtvis precis det som Anders och hans kompis hade i åtanke och väderskyddet beställdes med det samma.

Företaget hade erbjudit sig att komma med det väderskydd de beställt. Men Anders, som var ivrig och ville ha det så snart som möjligt, sa att han gärna kom och hämtade det. Kollegan han kontaktat hade lovat att hjälpa honom att sätta upp det. Nu när det bekymret var ur världen kunde vännerna sätta igång med att göra de förberedelser som krävdes för att jobbet skulle flyta på så smidigt som möjligt.