Kategorier
Värmepump

Billigt att värma huset i Göteborg med en värmepump

Med en värmepump värmer du billigt ditt hus i Göteborg. Men för att investeringen snabbt ska betala sig finns det några saker som kan vara bra att tänka på.

Med en värmepump kan man till en låg kostnad värma upp sitt hus. Därför är det också i de allra flesta fall väldigt lönsamt att installera en värmepump. Hur mycket pengar man kan spara beror på vilket uppvärmningssystem man byter från och om man även samtidigt ser över sitt hus på andra sätt och energisparar.

Värmer man exempelvis sitt hus med direktverkande el kan man sänka uppvärmningskostnaden med så mycket som 80 procent. Men man gör även en bra affär om man byter från olja eller fjärrvärme. Ett bra värmesystem som värmer huset till en låg kostnad bidrar också till att höja värdet på fastigheten.

Viktigt att energispara innan man installerar en värmepump

En värmepump räknas som en miljövänlig energikälla eftersom den inte genererar några utsläpp och i stället använder sig av energin från solen som finns lagrad i naturen runt huset. Trots detta är det viktigt att se över sitt hus och göra energibesparande åtgärder innan man installerar en värmepump.

Detta eftersom man inte ska slösa med energi men också för att en lägre konsumtion av värme och varmvatten också innebär att man klarar sig med en något mindre och billigare värmepump. På så vis får man också snabbare igen pengarna för värmepumpen. Exempel på bra energisparande åtgärder är renovering av fönster, tilläggsisolering och vattenbesparande munstycken på vattenkranar.

Så hittar du rätt värmepump i Göteborg

En värmepump hämtar energi från luften, vattnet, jorden eller berggrunden och omvandlar den till värme. Vilken värmepump man ska ha beror därför till stor del på hur omgivningen runt huset är. Att själv som lekman avgöra vilken typ av värmepump man ska ha och hur stor kapacitet den ska ha är nästan omöjligt.

Vill man installera värmepump i Göteborg ska man ta hjälp av ett företag som är experter och som erbjuder totalentreprenad. Då får man hjälp med att hitta rätt värmepump men man får den även installerad och inställd så att den passar husets behov av värme och varmvatten. Det kan vara bra att höra sig för med några olika företag för att jämföra priser men också för att se om de kommer fram till samma slutsats.