Kategorier
Renovering

Tapetsera är en del av renoveringen

Visst är det roligt att välja tapeter. Trots det önskar man ibland att det inte fanns så himla mycket att välja mellan. Numera är det dessutom populärt att tapetsera en vägg i en annan färg.

När man gör det kallas det för fondvägg. Det kan göra rummet större eller skapa ett en känsla av djup i rummet. Att välja en tapet man tycker om är inte svårt. Men här kan det vara en bra idé, om man inte har en speciell känsla för färger, att ta hjälp av någon professionell. Det kan dessutom vara en intressant erfarenhet att diskutera olika kombinationer med en målare eller någon expert i en butik. Kanske har personen ett program i datorn där man kan prova olika kombinationer. Några större målarföretag har det alternativet på sina hemsidor, så att man kan sitta hemma och prova sig fram på egen hand.

Vem gör jobbet?

Har man tid och tålamod kan man se det som ett kul projekt. Men det är viktigt att veta att det kan ta tid. Mycket arbete ska göras innan det är dags att till sist få sätta upp tapeterna. Det ska spacklas så att alla hål och ojämnheter försvinner. Vill man ha en mörkare tapet kanske man måste måla med en mörk färg först. Har man inte tiden är det en enkel sak att kontakta en målare från Stockholm för att få hjälp. Målaren är expert på tapetsering och har dessutom vana, så jobbet blir gjort på kortast möjliga tid.