Kategorier
Måleri

Målare i Nacka tar sig an husfasader

Fasaden på ett trähus utsätts för regn, blåst och vind på ett obarmhärtigt sätt. När husfasader visar tecken på skador kan du kontakta en målare i Nacka.

Ett villakvarter med många hus med träfasader ger oftast positiva vibrationer. Om fasaderna dessutom är välskötta och kanske till och med nymålade ger en kvällspromenad angenäma känslor. Om en granne däremot har en villa där färgen på huset börjar flagna och där plåtar på vindskivorna fladdrar för vinden, övergår promenaden till missmod. Värdet på husen i hela kvarteret kan påverkas negativt.

Ett relativt ungt par har flyttat in i kvarteret där Olle bor. Han ses lite som ordningsman och övervakare på gott och ont bland övriga grannar. Nu riktar han sin uppmärksamhet till det nyinflyttade paret och speciellt på deras villa med träfasad. Olle har svårt med grannar som inte vårdar sina egendomar, speciellt om det kan gå ut över värdet på det egna huset.

Målare i Nacka och utvändig målning

På en gårdsfest går Olle i klinch med sina nya grannar. “Jag har sett att ni renoverar invändigt i ert hus, men ni glömmer väl inte att åtgärda husfasaden, fönster och takpannor?” Grannen ser frågande ut. “Vi har börjat med insidan av huset så att vi kunde flytta in”, svarar han. “Men vi ska kontakta en målerifirma i Nacka för att renovera utvändigt till sommaren och du kan känna dig lugn”.

Vid en sedvanlig inspektionsrunda på kvällen i kvarteret upptäcker Olle att en målerifirma håller på att montera arbetsställningar runt det hus som han länge haft ett ont öga till. Hans granne råkar vara i trädgården och Olle vill tala med honom. “Du vet väl att du inte får ha vilken färg som helst på ditt hus?” börjar han. “Du måste kontakta en tjänsteman på kommunkontoret så att du väljer en godkänd färg”.